Uspešen večer na gradu Murska Sobota

Gourmet over Mura postaja sinonim dobrih zgodb zapisanih s čutili kulinaričnega razvajanja. Kulinarično popotovanje je v letošnjem letu obeležilo vrhunec zaključka poletja, ki se je odvilo na gradu Murska Sobota.


Obiskovalci so svoje kulinarično doživetje in prvovrstno spoznavanje Pomurja doživeli v obogatenem povezovanju, ki jih je tokrat odpeljalo tudi čez meje. V naši družbi so bili odlični kuharski Chefi, ki so poskrbeli za vrhunec dogajanja ob izbranih vinskih spremljavah.


Rudolf Štefan, Pelegrini, Šibenik, Hrvaška

Max Stiegel, Gut Purbach, Burgeland, Avstrija

Farkas Richard, Pajta restaurant, Oriszebtpeter Madžarska

Igor Jagodic, Restavracija Strelec, Ljubljana Slovenija


Med prisotnimi chefi sta najbolj znana Rudolf Štefan in Max Stiegl.

Prvi v svoji restavraciji Pelegrini navdušuje s sodobnimi različicami dalmatinskih jedi, za katere je bil nagrajen z Michelinovo zvezdico. Drugi je svojo zvezdico prejel že pri 21. letih, danes pa v restavraciji Gut Purbach ustvarja z vsem »od repa do rilčka«.

Poleg njiju je krožnike ustvarjalo še šest chefov ob spremljavi sedmih vrhunskih vinarjev in pivovarja.



Foto: Mediaspeed.net

© 2023 Gourmet over Mura

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-73563438-5"></script>

<script>

  window.dataLayer = window.dataLayer || [];

  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

  gtag('js', new Date());

 

  gtag('config', 'UA-73563438-5');

</script>